Spousta různých receptů


Velikonoční nádivka PDF Tisk
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

600 g vařeného uzeného masa
150 g vařeného vepřového masa
150 g vařeného telecího masa
150 g žemlí
6 vajec
půl hrnku mraženého hrášku
hrst sekané petrželky
vývar
sůl, pepř
máslo na vymazání zapékací misky

Postup

Žemli nakrájíme na kostičky, pokropíme vývarem a necháme nasáknout. Uzené, vepřové i telecí maso umeleme nebo nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy. Přidáme rozkvedlaná vejce, petrželku, žemli, rozmrzlý hrášek, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme. Zapékací misku (nebo pekáček) vymažeme máslem a vložíme do ní nádivku. Dáme péci na 45 minut do trouby předehřáté na 180.C, pečeme, dokud povrch nezezlátne.
Hotovou nádivku nakrájíme na plátky a podáváme teplou i studenou.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 5 z 12