Italský salát s rybami Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

1 hlávkový salát
200 g plátků ze sleïů v pikantním nálevu
100 g černých oliv
4 rajčata
2 natvrdo uvařená vejce
8 chilli papriček v sladkokyselém nálevu
pažitka
Zálivka:
5 lžic olivového oleje
4 lžíce bílého vinného octa
šťáva z 1 citronu
sůl
mletý bílý pepř
1 lžička cukru

Postup

Salát rozebereme na listy, opláchneme, natrháme na menší kousky a necháme okapat. Sledě podélně rozřežeme na pásy silné 2 cm, zavineme a propíchneme párátkem. Salát vložíme do mísy, obložíme rybou, olivami, rajčaty a vejci nakrájenými na osminky, papričkami a pokapeme zálivkou. Na hodinu dáme na chladné místo. Salát podáváme posypaný nasekanou pažitkou.

Zálivka: Rozšleháme olej, ocet, citronovou šťávu, sůl, pepř a cukr.