Celerový salát Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

500 g celeru
0,5 dl bílého vinného octa
provensálské koření
3 dl vody
300 g brambor uvařených ve slupce
2 lžíce plněných zelených oliv
Zálivka:
4 lžíce olivového oleje
mletý bílý pepř
1 lžička cukru
1 lžička soli
3 červené cibule

Postup

Celer očistíme, nakrájíme na sloupky a 15 minut vaříme ve 3 dl vody s octem, solí a provensálským kořením. Potom scedíme a necháme okapat. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, zalijeme vařícím nálevem a necháme vychladnout. Do mísy dáme celer, brambory nakrájené na kostky, cibuli i s nálevem, olivy nakrájené na kolečka a promícháme. Na chladném místě necháme 60 minut.
Zálivka: ocet, olej, pepř, cukr a sůl necháme přejít varem, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a promícháme.