Vajíčková pomazánka s tuňákem Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

2 lžíce změklého másla
sůl
80g polotučného tvarohu
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička sardelové pasty
1 malá cibule
120g tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžičky citrónové šťávy
80g naložených zelených oliv
4 vejce uvařená na tvrdo
pepř

Postup

Máslo se solí utřeme do pěny, vyšleháme tvaroh,majonézu a pastu a promícháme. Cibuli najemno nasekáme,tuňáka vyjmeme z konzervy a necháme odkapat. Poté maso natrháme nadrobno a zakapeme citrónovou šťávou. Olivy rozkrájíme na kousky vejce nastrouháme na nudličky, připravené suroviny vmícháme do pomazánkového základu a opepříme. Pomazánku potíráme na plátky bílého pečiva.