Recepty pro domácí pekárnu


Makový chléb PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:27

Suroviny

Velikost I – cca 850 g

375 ml vody
500 g polohrubé mouky
75 g pšeničné krupice
1 kávová lžička cukru
1 kávová lžička soli
50 g celá nebo mletá maková zrníčka
15 g másla
špetka nastrouhaného muškátu
1 polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
¾ balíčku sušeného droždí

Velikost II – cca 1380 g

570 ml vody
670 g polohrubé mouky
130 g pšeničné krupice
1 ½ kávová lžička cukru
1 ½ kávová lžička soli
75 g celá nebo mletá maková zrníčka
20 g másla
2 špetky nastrouhaného muškátu
1 ½ polévková lžíce nastrouhaného parmezánu
1 balíček sušeného droždí

Postup

Program: Sprint nebo Sladký (ETA Siesta)
Při použití programu Sladký bude chléb lehčí - použijte velikost I – jinak bude objem příliš velký.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 31