Květáková polévka Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 menší květák
2 lžíce másla
hladká mouka podle potřeby
muškátový oříšek
petrželka
1 žloutek
1/2 hrnku mléka
sůl

Postup

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Uvaříme ho doměkka v osolené vodě, pak jej rozmačkáme vidličkou. Na pánvi si za stálého míchání připravíme jíšku z másla a hladké mouky. Jíškou zahustíme květák a povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek a těsně před dokončením ho vlijeme do polévky. Dochutíme špetkou ustrouhaného muškátového oříšku. Petrželku omyjeme, oklepeme přebytečnou vodu, nasekáme ji nadrobno a nasypeme na porce polévky v talíři.