Americká marináda na grilované maso Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

pro 4 porce, hodí se na drůbež a vepřové maso
1 cibule
4 lžíce oleje
2 lžíce vinného octa
4 lžíce pomerančové šťávy
4 lžíce kečupu
1 lžička worchestru
několik kapek tabasca
¼ lžičky drceného organa

Postup

Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Smícháme s ostatními přísadami. Plátky masa naložíme do marinády nejméně na 1 hodinu, nejlépe však den předem, několikrát ho v ní obrátíme. Před grilováním maso dobře osušíme, položíme na naolejovaný rošt a po obou stranách ogrilujeme. Po každém obrácení potíráme maso marinádou. Když se na povrchu masa perlí čistá šťáva, osolíme ho a podáváme dochucené zbytkem marinády.