Pampeliškový med Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

400-500 květů pampelišek
1,5 kg cukru krupice
šťáva ze 2 citrónů
1 pomeranč (chemicky neošetřený)
2 l vody

Postup

Květy pampelišek sbíráme suché, ne po dešti nebo orosené na místě vzdáleném od komunikací. Vypereme je ve studené vodě, moc je nemačkáme. Vložíme je do většího kastrolu, zalijeme vodou a necháme zvolna vařit 30 minut. Pak vývar přecedíme a přidáme k němu cukr, citrónovou šťávu bez pecek a na kolečka nakrájený omytý pomeranč. Uvedeme do varu a vaříme do zhoustnutí (odpaří ve část vody). Odstraníme pomeranče a med nalijeme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.