Rajská omáčka s vejci Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

250 g rajského protlaku
8 vajec
50 ml zeleninového vývaru
1 malá cibule
2 stroužky česneku
3 lžíce Solamylu
2 lžíce oleje
bobkový list
nové koření
sůl, pepř

Postup

V kastrolu rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list. Osmahneme a přidáme rajský protlak. Promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme, opepříme. Necháme chvíli vařit. Solamyl rozmícháme v trošce studené vody a přilijeme do omáčky za stálého míchání. Podle chuti dosolíme a dopepříme a krátce vše povaříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme (po vyjmutí z horké vody dáme do studené, lépe se loupou), dáme prohřát do omáčky. Vejce rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou.