Grapefruitový sorbet Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

200 ml šťávy z červeného grapefruitu
175 g práškového cukru
175 ml vody
80 ml citrónové šťávy
250 ml suchého bílého vína
75 ml campari
6 snítek máty na ozdobu

Postup

Cukr rozpustíme v hrníčku ve vodě a za stálého míchání povaříme při mírné teplotě 1 minutu. Necháme vychladnout. Smícháme s ostatními přísadami, nalijeme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zamrazit. Pak směs přendáme do velké mísy a ručním šlehačem šleháme 2-3 minuty do husté krémové konzistence. Znovu ho dáme do nerezové nádoby a dáme na 3 hodiny zmrazit. Mražení a šlehání opakujeme ještě 2x a pak dáme sorbet na noc do mrazničky. Vyndáme ho asi 20 minut před podáváním a necháme ho změknout. Podáváme ve vychlazených sklenicích ozdobený mátou.