Kudlánky (neboli kulajda) Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

4 brambory
celý kmín
sůl
3 kuličky nového koření
4 kuličky pepře
1-2 bobkové listy
malá cibule
1 dcl podmáslí
1 šlehačka
hladká mouka na zahuštění
2 vejce
lžíce sekaného kopru
houby, nejlépe lišky
ocet

Postup

Brambory okrájíme a dáme vařit. Přidáme sůl, kmín, nové koření, celý pepř, bobkový list, na kousky nakrájenou cibuli a houby. Když jsou brambory uvařené, přidáme podmáslí. Ve šlehačce rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do polévky. Když je polévka moc hustá, přidáme vodu. Pokud je řídká, rozmícháme v trošce studené vody lžičku hladké mouky a za stálého míchání vlijeme do polévky.Chvíli povaříme. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Pokud nechceme, aby se v polévce srazila, necháme ji napřed vychladnout. Nakonec vmícháme kopr.
Převařený ocet přidáváme až do talíře podle chuti.