Rýžové krokety Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

300 g rýže
300 ml vody
500 ml mléka
40 g másla
4 vejce
60 g tvrdého sýra (eidam, ementál)
olej
sůl

Postup

Rýži propláchneme několikrát vařící vodou, zalijeme ji 300 ml vody, osolíme a dusíme pod pokličkou tak dlouho, dokud se voda nevstřebá do rýže. Pak vlijeme mléko a za stálého míchání vaříme, dokud rýže nezměkne a nerozvaří se na hustou kaši. Po vychladnutí do kaše vmícháme máslo, 1 vejceš a nastrouhaný sýr. Pak ji rozložíme v souvislé vrstvě na pomaštěnou rovnou mísu a necháme ztuhnout. Zbývající vejce rozšleháme, osolíme, rýžovou hmotu nakrájíme na obdélníčky a ponoříme postupně do vajec. Krokety smažíme po obou stranách na oleji. Podáváme je teplé k masu nebo k dušené zelenině.