Brodské bramborové knedlíky Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 kg brambor
250 g hrubé mouky
30 g krupice
1 lžička soli
1 vejce
150 g housky

Postup

Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a necháme vychladnout. Dáme si vařit vodu na knedlíky. Studené brambory umeleme, dáme na vál, přidáme mouku, krupici, sůl a promícháme. Pak do těsta uděláme důlek a vyklepneme do něj vejce. Důkladně zpracujeme těsto. Housku nakrájíme na kostičky a opražíme je. Pak je zaválíme do těsta, ze kterého uděláme podlouhlé knedlíky a hned je dáme do vařící vody. Vaříme 5-10 minut podle velikosti, pro kontrolu si po této době jeden knedlík vyjmeme a rozkrojíme nití.
Vhodné jako příloha k huse se zelím, k vepřové pečeni nebo k uzenému.