Chlupaté knedlíky Tisk
( 33 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

750 g syrových brambor
1 vejce
270-300 g hrubé mouky
10 g soli
50 g sádla na omaštění

Postup

Brambory oškrabeme nebo okrájíme, omyjeme, jemně ustrouháme. Část vylouhované vody slijeme. Přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Těsto dobře promícháme. Pak lžící namočenou ve vodě vykrajujeme menší knedlíčky, dáváme je do vroucí slané vody, vaříme podle velikost 6-8 minut. Knedlíky ve vodě opatrně nadzvihujeme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu.
Podáváme se zelím a s dozlatova osmaženou na drobno nakrájenou cibulkou omaštěné sádlem.