Chlupaté knedlíky s kysaným zelím a česnekovým salámem Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

300 g hrubé mouky
900 g brambor
1 vejce
hrst strouhanky
500 g kysaného zelí
200 g cibule
200 g sádla
150 g česnekového salámu
kmín
sůl
cibule na osmažení
tuk na smažení

Postup

Oloupané brambory nastrouháme a necháme je v klidu asi půl hodiny, aby z nich vystoupila na povrch voda. Dáme dusit polovinu zelí, podle chuti ho osolíme a okmínujeme. Když je měkké, přidáme k němu druhou polovinu zelí a oloupanou na kostičky nakrájenou cibuli. Na pánvi rozpálíme tuk a osmažíme na něm oloupanou pokrájenou cibuli a salám nakrájený na kolečka. Slijeme vodu z brambor, přisypeme strouhanku, mouku a osolíme. Vypracujeme těsto a tvoříme z něj kulaté knedlíky. Vkládáme je do vařící vody a vaříme asi 15 minut. Hotové knedlíky vkládáme do připraveného zelí, každou porci posypeme osmaženou cibulkou se salámem.