Rýžové řezy s mandlemi Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

500 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
125 g moučkového cukru
250 g Hery
2 vejce
sůl

NÁPLÒ:
750 ml mléka
špetka soli
200 g dlouhozrnné rýže
50 g meruňkové marmelády
125 g smetany ke šlehání
4 vajíčka
100 g másla
125 g cukru
100 g strouhaných mandlí
½ lžičky strouhané citrónové kůry
moučkový cukr na posypání

Postup

Mouku, prášek do pečiva, moučkový cukr, sůl, tuk a vejce uhněteme do těsta. Těsto zabalíme do fólie a dáme na 30 minut do lednice. Troubu předehřejeme na 175 °C. Těsto rozválíme na vymaštěném plechu a několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme asi 15 minut.

Mléko se solí povaříme, přidáme rýži a vaříme na slabém ohni v přiklopeném hrnci. Mezitím upečený korpus potřeme marmeládou. Odděleně ušleháme do tuha smetanu a bílky. Máslo utřeme do krému s cukrem a žloutky. Do něho vmícháme vychladlou rýžovou kaši, mandle a citrónovou kůru. Přimícháme dotuha ušlehanou smetanu a sníh z bílků. Rýžový krém rozetřeme na marmeládou potřený korpus. Pečeme asi 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení necháme vychladnou a poprášíme moučkovým cukrem.