Srnčí hřbet z piškotů Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

1 balení piškotů Opavia
250 g měkkého tvarohu
1 lžíce světlé želatiny
100 ml mléka
cukr
1 vanilkový cokr
trochu rumu
50 g rozinek
sušené meruňky nebo švestky
1 šlehačka
forma srnčí hřbet

Postup

Želatinu rozpustíme v mléce, sušené ovoce nakrájíme nadrobno a s rozinkami namočíme do rumu. Tvaroh rozmícháme s želatinou, cukrem dle chuti a vanilkovým cukrem. Formu vyložíme alobalem, rozložíme v ní piškoty, pokropíme je rumem. Pokryjeme je vrstvou tvarohu a vrstvou ovoce s rozinkami. Pokračujeme další vrstvou tvarohu a ovoce. Nakonec vyrovnáme vrstvu piškotů. Vše necháme ztuhnout. Před podáváním hřbet vyklopíme z formy a ozdobíme šlehačkou a kousky ovoce z kompotu (meruňky, broskve, ...).
Varianta: pro děti můžeme místo rumu použít ovocný sirup.