Recepty na koláče


Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...) PDF Tisk
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:21

Suroviny

350 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
110 g másla
2 celá vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
citrónová kůra
1/8 l mléka (spíš i víc)
švestky nebo jiné ovoce

Postup

Utřeme vajíčka s cukrem a přidáme máslo (Heru). Vyšleháme do pěny a postupně přidáváme mouku (smíchanou s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou) a mléko. Hotové těsto nalijeme do máslem vytřené a polohrubou moukou vysypaného pekáče, případně do pekáče vyloženého pečícím papírem. Na těsto pokládáme vypeckované švestky (nebo jiné ovoce). Navrch zasypeme drobenkou, kterou si připravíme z trochy másla (cca lžička), cukru krupice a hrubé mouky - prsty prohněteme. Pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 30-35 minut, podle velikosti pekáče.

Pozn.
ovoce do těsta příliš nevtlačujeme, ono i tak trochu klesne a těsto přes něj částečně nakyne.

Ukazka

Švestkový koláč (jahodový, broskvový, rybízový, ...)
 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Další > Konec >>

Strana 35 z 40