Skořicový dort s nektarinkami Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Kuchtík Jan   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

Na těsto:
250 g změklého másla
250 g polohrubé mouky
250 g cukru
4 vejce
1 balíček vanilkového cukru
1 lahvičku rumového aroma
100 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky skořice
Na náplň:
1 kg zralých nektarinek
800 g šlehačky
100 ml nektarinkové nebo broskvové šťávy
1 balíček želatiny
2 lžičky skořice
Navrch:
8 lžic broskvového likéru
10 lžic broskvové marmelády

Postup

Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem, přimícháme vejce, polovinu rumového aroma a mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandlemi a skořicí. Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme 30 minut při 200.C. Nektarinky omyjeme, oloupeme. Tři půlky dáme stranou na zdobení, zbývající nakrájíme na kostičky. Ušleháme šlehačku, připravíme želatinu podle návodu na obalu, rozpustíme ve šťávě a smícháme se šlehačkou. Šlehačkový krém dochutíme zbylým rumovým aroma a skořicí.Odebereme do sáčku na zdobení 4 lžíce krému. Korpus rozřízneme na 3 pláty. Spodní pokapeme 2 lžícemi likéru, potřeme 1/3 krému, na něj rozložíme polovinu nektarinek. Přiložíme druhý plát, potřeme 5 lžícemi broskvové marmelády a další 1/3 krému, navrch opět dáme nektarinky. Poslední vrstvu korpusu pokapeme zbylým likérem a potřeme 5 lžícemi marmelády. Celý dort potřeme zbylým krémem a ozdobíme.