Zmrzlinová bomba Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

4 vejce
150 g cukru krupice
150 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
30 g Solamylu
na náplň:
250 ml šlehačky
2 vanilkové cukry
250 g měkkého tvarohu
200 g moučkového cukru
200 g jahod
100 g čokolády

Postup

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a Solamylem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180.C asi 15 minut. Z vychladného piškotu vykrojíme podle misky kruh. Zbytkem misku vyložíme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem a promícháme s tvarohem a moučkovým cukrem. Rozdělíme na dvě části a do jedné vmícháme nakrájené jahody, do druhé nastrouhanou čokoládu. Do korpusu v misce rozetřeme nejprve náplň s jahodami a doplníme náplní s čokoládou. Uzavřeme vykrojeným kulatým korpusem a dáme do mrazničky přibližně na 2 hodiny. Pak bombu vyklopíme, pocukrujeme a zdobíme jahodami.

Poznámka: u upečení korpusu můžeme použít formu ve tvaru polokoule s vnitřní formou a formu na kruhový korpus.