Mocca (kávový) dort Tisk
( 5 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

6 vajec
250 g pískového cukru
150 g polohrubé mouky
10 zrnek kávy (jemně namleté)
tuk a mouka na vymazání a vysypání formy

KRÉM:
200 g másla
2 žloutky
1 vanilkový cukr
150 g pískového cukru
silný odvar ze 3 lžiček kávy

Postup

Utřeme žloutky s cukrem do pěny. Poté přidáme mouku, kterou jsme smíchali s jemně namletou kávou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 45 minut.

Mezitím si připravíme krém: vyšleháme máslo se žloutky, vanilkovým cukrem, pískovým cukrem a odvarem z kávy.

Upečený korpus dvakrát podélně prořízneme a potřeme připraveným krémem. Krém natřeme i po obvodu dortu a ozdobíme jím i povrch dortu. Necháme ztuhnout a můžeme podávat.