Recepty na bábovky


Jogurtová bábovka PDF Tisk
( 58 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

2 bílé jogurty (po 200 ml)
1 kelímek cukru krupice (165 g)
1 kelímek hladké mouky (105 g)
1 kelímek polohrubé mouky (120 g)
½ kelímku oleje (100 ml)
2 vejce
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa na mramorování
tuk na vymazání a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup

Kelímky od jogurtů o objemu 200 ml můžeme použít na odměření přísad pro usnadnění práce, mouku a cukr však můžeme i odvážit. Všechny přísady až na kakao smícháme. Část hotového těsta odebereme a smícháme s kakaem. Obě těsta pak střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 40 minut (horkovzdušná trouba). Pokud se těsto nelepí na špejli, je bábovka hotová. Ještě horkou ji překlopíme z formy na mřížku a necháme vychladnout.

Ukazka

Jogurtová bábovka
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 11 z 27