Editina hrníčková bábovka Tisk
( 12 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

2 vejce
1 hrnek cukru
1 hrnek oleje
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva
2 lžíce mletých ořechů
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přimícháme olej. Prášek do pečiva smícháme s moukou. Do žloutkové pěny s olejem střídavě přimícháváme mouku a mléko, nakonec vmícháme ořechy. Z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Formu dobře vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě při 150.C asi 55 – 60 minut – dokud se těsto nelepí na špejli. Hotovou bábovku vyklopíme na mřížku. Po vychladnutí ji pocukrujeme moučkovým cukrem.

Ukazka

Editina hrníčková bábovka