Švédská ořechová bábovka Tisk
( 6 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

3 vejce
200 g mletých ořechů
200 g brambor vařených ve slupce
200 g moučkového cukru
150 g másla
tuk na vymazání a hrubou mouku na vymazání formy

Postup

Utřeme máslo, cukr a žloutky do husté pěny, přidáme strouhané vychladlé brambory a ořechy. Vše dobře promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně ho vmícháme do těsta. Formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě, pak bábovkou vyndáme, ale necháme ji ve formě ještě asi 20 minut a teprve pak ji velmi opatrně vyklopíme.