Ořechová rumová bábovka Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

6 vajec
50 g másla
200 g moučkového cukru
150 g hrubé mouky
10 g droždí
3 lžíce mléka
200 g mletých ořechů
150 ml rumu
tuk na vymazání a hrubou mouku na vysypání formy
rumová poleva, sekané ořechy, případně šlehačka na ozdobení

Postup

Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, přimícháme trošku cukru a necháme vzejít kvásek. Mezitím utřeme do pěny žloutky, máslo a cukr. K této hmotě pak přidáme kvásek, ořechy, rum. Nakonec přidáváme střídavě mouku a sníh z bílků. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy a dáme hned zvolna péci do vyhřáté trouby (při 170.C cca 50 minut). Upečenou bábovku potřeme rumovou polevou a posypeme sekanými ořechy. Jednotlivé porce můžeme ozdobit šlehačkou.

Ukazka

Ořechová rumová bábovka