Americká bábovka z bílků Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

11 bílků
150 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr (nebo 1 lžička dřeně z vanilky)
1 lžička kyseliny vinné
špetka soli

Postup

Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj vmícháme cukr, vanilkový cukr, sůl, kyselinu vinnou a mouku. Bábovkovou formu nevymazáváme, dáme do ní těsto a pečeme bábovku v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 60 - 70 minut. Pak formu s upečenou bábovkou překlopíme na tác nebo na talíř a necháme stát, dokud bábovka sama nevypadne z formy. Po vychladnutí zdobíme bílou polevou.