kuřecí maso vepřové maso hovězí maso rybí maso, ryby uzené maso mleté maso zvěřina kachní maso, kachny krutí maso, krůty husí maso králík
Recepty z masa
Pstruh na zelenině PDF Tisk
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 filety ze pstruha po 80 g
90 g perličkových krup nebo dlouhozrnné rýže
500 ml zeleninového vývaru
200 g květáku
200 g brokolice
2 papriky
špetka mletého kmínu
1 lžíce másla
sůl, pepř

Postup

Krupky vsypeme do síta, propláchneme a necháme okapat. Pak je dáme do vývaru a vaříme 25 minut. Květák a brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky. Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semeníku a nakrájíme na kostičky, Všechnu zeleninu přidáme ke krupkám. Osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut. Filety ze pstruha omyjeme, osušíme, osolíme a slabě pokmínujeme. Na pánvi rozehřejeme máslo a pstruha na něm opékáme z každé strany asi 5 minut. Krupky a rybu rozdělíme na talíře a hned podáváme.

Na osobu: energetická hodnota 250 kcal, bílkoviny 20 g, tuky 9 g, sacharidy 21 g
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 3 z 13