kuřecí maso vepřové maso hovězí maso rybí maso, ryby uzené maso mleté maso zvěřina kachní maso, kachny krutí maso, krůty husí maso králík
Recepty z masa
Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou PDF Tisk
( 2 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

4 plátky kuřecích prsou
900 g brambor
150 g anglické slaniny
40-100 ml smetany ke šlehání
5-6 stroužků česneku
mletý kmín
sůl, pepř
máslo na vymazání pekáčku
olej
200 g strouhaného eidamu

Postup

Maso osolíme, opepříme a opečeme na oleji zprudka po obou stranách. Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky a lehce osolíme. Pekáček vymažeme máslem. Na dno naskládáme do výšky asi 2 cm brambory, na ně položíme maso zabalené do plátků anglické slaniny a na ně naskládáme zbytek bramborových plátků. Do smetany vmícháme sůl, kmín a prolisovaný česnek a nalijeme ji na brambory. Pečeme v předehřáté troubě při 220.C asi 20-30 minut zakryté alobalem nebo vrchním pekáčkem (do změknutí brambor). Pak je posypeme sýrem a dopečeme dozlatova.

Ukazka

Zapečené kuřecí maso s bramborami a smetanou
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 Další > Konec >>

Strana 11 z 13