kuřecí maso vepřové maso hovězí maso rybí maso, ryby uzené maso mleté maso zvěřina kachní maso, kachny krutí maso, krůty husí maso králík
Recepty z masa
Srnčí hřbet po francouzsku PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

750 g srnčího hřbetu
100 g slaniny
sůl
2 bobulky jalovce
tymián
80 g másla
80 g cibule
80 g rajčat
4 kuličky pepře
vývar z kostí nebo masoxu
10 g hladké mouky
100 ml vína
40 g másla
80 g žampiónů
50 g cibule šalotky

Postup

Maso odblaníme, obložíme jalovcem a necháme asi 3 dny v chladnu odležet. Pak ho prosolíme a prošpikujeme částí slaniny nakrájené na nudličky. Na másle a zbytku slaniny osmahneme cibulku nakrájenou nadrobno a nakrájená rajčata a přidáme všechno koření. Přidáme maso a pečeme v troubě za stálého podlévání a polévání asi 1,5-2 hodiny podle stáří zvěřiny. Měkký a mírně prochladlý hřbet naporcujeme a dáme do vodní lázně, aby zůstal teplý. Šťávu ze srnčího hřbetu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vínem a povaříme. Do šťávy přidáme zvlášť na másle podušené žampióny a rozsekanou šalotku.
Podáváme s jemným knedlíkem.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 7 z 13