kuřecí maso vepřové maso hovězí maso rybí maso, ryby uzené maso mleté maso zvěřina kachní maso, kachny krutí maso, krůty husí maso králík
Recepty z masa
Karbanátky ve smetanové omáčce PDF Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

(pro 4 osoby)
400 g mletého hovězího masa
1/8 l smetany
1 cibule (není nutná)
1 lžíce sekané petrželky
4 lžíce strouhanky
sůl
bílý pepř

Na omáčku:
1 lžíce hladké mouky
¼ l kyselé smetany
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce sekané petrželky

Postup

Do mletého masa vmícháme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, případně i nastrouhanou cibuli, osolíme a okořeníme bílým pepřem. Z připravené směsi lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou je vytvarujeme. Na pánvi při střední teplotě zpěníme máslo a karbanátky na něm z obou stran opečeme dozlatova, posunujeme jimi nebo pánví potřásáme, aby se nepřichytily. Hotové karbanátky vyjmeme a uložíme na talíř na papírový ubrousek. (Nemusí být úplně dopečené, dojdou v omáčce). Do vypečeného tuku vsypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a vlijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti ještě osolíme a opepříme. Do omáčky vložíme karbanátky a na mírném ohni je podusíme.
Podáváme ozdobené petrželkou s vařenými bramborami a zeleninou.
 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 6 z 13