Recepty - Zvěřina


Zajíc pečený PDF Tisk
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

1 zaječí zadek
1 velká cibule
100 g másla nebo tuku
60-80 g slaniny
6 kuliček pepře
1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky)
sůl

Postup

Zajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.
Přílohy: knedlíky, opečené brambory
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 28 z 30