Recepty - Zvěřina


Marinovaný jelení hřbet PDF Tisk
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 8 osob)
2 kg jeleního hřbetu
polévková zelenina
½ l červeného vína
2 cibule
1 bobkový list
6 bobulí jalovce
1 lžička černého pepře
200 g slaniny
1 lžička soli
4 lžíce oleje
¼ l smetany
1 krajíc černého chleba
2 lžíce rybízové zavařeniny

Postup

Maso naložíme 2 dny předem do následujícího nálevu:
Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme a vše nakrájíme na kostičky. Povaříme 10 minut s červeným vínem, bobkovým listem, jalovcem, pepřem a necháme vychladnout. Jelení hřbet prošpikujeme a naložíme do marinády a na 2 dny ji uložíme do chladna. Průběžně maso obracíme. Pak maso osolíme a přendáme na pekáč. Olej zahřejeme na vysokou teplotu a přelijeme jím maso. Pekáč vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 175.C (plyn stupeň 2-3) a pečeme celkem asi 100 minut, postupně přidáváme zeleninu a marinádu. Upečené maso vyndáme, zeleninu a výpek propasírujeme sítem. Přidáme smetanu, rozdrobený chléb a rybízovou zavařeninu. Krátce povaříme, dochutíme a přes síto nalijeme do omáčníku.

Přílohy: bramborové knedlíky, lišky na másle, podle chuti glazované kaštany. Nebo jablečný kompot, brusinky, červené zelí a krokety. Červené víno.
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 26 z 30