Recepty - Zvěřina


Srnčí hřbet po bádensku PDF Tisk
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 6 osob)
1,5 kg srnčího hřbetu
slanina podle chuti
4 lžíce oleje
1 lžička celého pepře
2 bobule jalovce
2 cibule
¼ l červeného vína
2 lžičky soli
150 g zakysané smetany
4 hrušky (asi 500 g)
1/8 l jablečného moštu
1 lžíce cukru
8 lžiček rybízové marmelády
alobal

Postup

Maso z mladého kusu můžeme upravovat ihned, maso ze staršího kusu by mělo být odleželé.
Srnčí hřbet prošpikujeme, potřeme olejem, posypeme tlučeným pepřem a rozmačkanými bobulemi jalovce. Dále do pekáče. Cibuli oloupeme, nakrájíme a na zbytku oleje ji necháme zpěnit. Rozložíme ji kolem pečeně a polijeme vínem. Pekáč dáme na střed předehřáté trouby, pečeme při 225.C (plyn stupeň 4-5). Po čtvrt hodině maso polijeme výpekem a po 7 minutách znovu. Celkovýá doba pečení je asi 30 minut. Hotovou pečeni osolíme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple. Vypečenou šťávu propasírujeme, vmícháme smetanu a uvaříme omáčku. Dochutíme ji solí a pepřem. Jablečný mošt uvedeme do varu, přidáme oloupané na půlky rozkrojené hrušky a jádřinců zbavené a cukr. Dusíme asi 10 minut. Hrušky vyjmeme, naplníme rybízovou marmeládou a ozdobíme jimi upečené maso.

Příloha: bramborové krokety, červené zelí
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 25 z 30