Recepty - Zvěřina


Jelení ragú na červeném víně PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Pája   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

(pro 4 osoby)
800 g jeleního plecka bez kostí
½ lžičky pepře
2 lžíce hladké mouky
4 lžíce oleje
150 g cibule
3/8 l červeného vína
1 bobkový list
2 hřebíčky
6 kuliček pepře
150 g zakysané smetany
1 lžička mleté sladké papriky
mletý pepř
sůl

Postup

Maso má být dobře uleželé a mělo by mít tmavočervenou barvu. Pokud má šlachy, odřežeme je ostrým nožem. Maso nakrájíme na kostky asi 3x3 cm, osolíme je, opepříme a obalíme v mouce. Olej silně rozpálíme a kostky masa na něm ze všech stran osmahneme. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli krátce restujeme s masem. Nakonec přidáme víno a koření. Přikryjeme pokličkou a dusíme při mírné teplotě, dokud maso nezměkne, doba dušení je různá, podle kvality masa 40-120 minut. Po změknutí maso vyjmeme, odstraníme koření a šťávu zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme dohlídka rozmíchali mouku a papriku. Povaříme a hotovou omáčku dochutíme solí a pepřem. Maso dáme do omáčky prohřát (nevaříme). Před podáváním necháme ještě 5 minut uležet.

Příloha: bramborové krokety, salát z červeného zelí v pomerančovém nálevu s cibulí, jablky, banány, vlašskými ořechy, rozinkami a medem

Poznámka: pokud jídlo zbyde, nedáváme ho zmrazit, omáčka by se srazila.
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 24 z 30