Recepty - Zvěřina


Koroptev pečená PDF Tisk
Napsal uživatel Janina   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

1 koroptev
slanina podle chuti
sůl
1 malá cibule
máslo

Postup

Koroptev očistíme a osolíme, neodstraňujeme hlavu ani nohy. Protáhneme ji hustě slaninou, případně ji zabalíme do tenkých plátků slaniny, které přivážeme nití. Dáme do pekáčku, poklademe plátky másla a podlijeme vodou. Cibulku oloupeme a přidáme do pekáčku. Koroptev nejprve trochu podusíme na sporáku, pak ji pečeme v troubě za stálého polévání výpekem a případně maštění máslem.
Podáváme s bramborami nebo bramborovými knedlíky, dušeným zelím a brusinkovým kompotem.
 
<< Začátek < Předchozí 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Další > Konec >>

Strana 23 z 30