Recepty - Zvěřina


Jelení plec pečená se šunkou PDF Tisk
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

600 g jelení plece
40 g slaniny
30 g másla
celer
mrkev
petržel
40 g cibule
sůl
2 celé pepře
1 zrnko nového koření
bobkový list
celerová nať
50 g šunky
mouka na zaprášení
1/8 l červeného vína

Postup

Jelení plec vykostíme, zbavíme blan, osolíme a protýkáme slaninou. Dusíme ji s nakrájenou kořenovou zeleninou, s cibulí a s kořením do poloměkka, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě doměkka. Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vínem a dobře provaříme. Do procezené šťávy přidáme jemně sekanou šunku. Podáváme s krupicovými noky nebo s kroketami.
 
<< Začátek < Předchozí 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Další > Konec >>

Strana 19 z 30