Kančí plecko na pivu Tisk
( 11 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

1 kg kančího plecka
200 ml černého piva
100 ml červeného vína
100 g slaniny
2 cibule
200 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
2 hřebíčky
6 kuliček jalovce
1 bobkový list
10 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
1 lžíce citrónové šťávy
2 kostky cukru
sůl, mletý pepř
chlebová strouhanka
troška tuku

Postup

Maso prošpikujeme proužky slaniny. Kořenovou zeleninu a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme s pivem, kořením, citrónovou šťávou. Z cukru připravíme karamel a přimícháme ho do směsi. Do takto připravené marinády vložíme maso asi na 5 dní. Pak přidáme 120 ml vody červené víno a vše vaříme, dokud maso není měkké. Hotové maso vyjmeme, necháme vychladnout a naporcujeme. Vývar slijeme, vložíme zpátky zeleninu a rozmixujeme. Podle chuti osolíme, opepříme a případně dochutíme citrónovou šťávou a cukrem. Na tuku osmažíme chlebovou strouhanku a podle potřeby jí zahustíme omáčku.
Příloha: knedlíky