Srnčí pečeně přírodní Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:25

Suroviny

600 g hřbetu nebo masa z kýty
60 g sleniny
sůl
50 g másla
1/2 cibule
2 celé pepře
2 bobule jalovce
10 g hladké mouky

Postup

Maso ze hřbetu nebo z kýty otřeme vlhkou utěrkou a slaninou protýkáme po vlákně. Mírně osolíme a celý hřbet potřeme na pekáčku rozehřátým máslem. Necháme asi den odležet v chladné místnosti. Při přípravě máslo seškrábneme, na kastrole rozpustíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova a přidáme odleželé maso, které opečeme z obou stran. Mírně podlijeme vodou, přidáme koření a nejdříve dusíme přikryté. Dopékáme odkryté v troubě dozlatova. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme a po rozředění vodou dobře provaříme. Šťávu procedíme a podáváme s nakrájenými plátky srnčí kýty s knedlíky nebo s bramborovými kroketami.