Rolka z divočáka Tisk
( 10 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g kančí kýty nebo plecka
100 g anglické slaniny
100 g eidamu v plátcích
100 g šunky
500 ml bílého vína
2 vetší cibule
2 stroužky česneku
špetka tymiánu
2 bobkové listy
nové koření
celý pepř
želatina
šťáva z 1/2 citrónu
sůl, mletý pepř
petrželka nebo kopr na ozdobu

Postup

Kančí maso omyjeme, osušíme a rozkrojíme na plát. Rozklepeme ho, osolíme a opepříme. Na maso naskládáme plátky slaniny, na ni plátky sýra a šunky. Plát pevně srolujeme a svážeme nití nebo provázkem. Roládu dáme do pekáčku, podlijeme vodou a pečeme při 130.C asi 25 minut (podle velikosti - uvnitř by měla zůstat růžová). Do kastrůlku dáme 1 litr vody a víno, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, oloupaný nasekaný česnek a všechno koření. Krátce povaříme, do ještě horkého nálevu vložíme upečenou rolku a necháme asi 1 hodinu odležet. Pak ji vyndáme a necháme vychladnout. Želatinu namočíme na 20 minut do studené vody a necháme nabobtnat. Ve vodní lázni ji rozpustíme a nalijeme do horkého procezeného nálevu. Nálev s želatinou už nevaříme! Aspik podle chuti osolíme a ochutíme citrónovou šťávou. Rolku nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře a potřeme aspikem. Zbylý aspik necháme ztuhnout, pak ho nasekáme na malé kostičky. Jednotlivé porce zdobíme aspikovými kostičkami a petrželkou nebo koprem.