Jelení kýta na sardeli Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:29

Suroviny

/pro 4 osoby)
600 g jelení kýty
100 g libové anglické slaniny
mleté divoké koření
3 lžíce oleje
2-3 utřené sardelové řezy nebo očka
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru nebo vody

Postup

Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v divokém koření. Kýtu omyjeme, osušíme čistou utěrkou a protkneme slaninou. Olej nalijeme do hlubší pánve, necháme ho rozehřát a na něm ze všech stran opečeme kýtu. Pak ji přendáme do kastrůlku, přidáme sardelové řezy, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli, přelijeme máslem,k osolíme a okořeníme divokým kořením. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Šťávu provaříme a přecedíme. Při podávání maso nakrájíme na plátky, naskládáme na talíř, podlijeme šťávou a ihñed podáváme. Ke každé porci můžeme přidat 1-3 sardelová očka.
Příloha: vařené nebo opečené brambory.