Recepty z vepřového masa
Lahůdkové řízky v marinádě PDF Tisk
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:20

Suroviny

700-1000 g libového vepřového masa z kýty nebo karé
sůl
mletý černý pepř

Marináda:
3-4 vejce
2 vrchovaté lžíce škrobové moučky (Solamyl, Maizena)
1 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce oleje
špetka sušeného oregana, bazalky a petrželové nebo celerové natě
2 stroužky česneku
1 lžička vegety

Postup

Opláchnuté maso osušíme, nakrájíme na plátky a z obou stran dobře naklepeme. Osolíme, opepříme a vložíme do marinády, kterou vymícháme z vajec, škrobové moučky, hořčice, oleje, prolisovaného česneku, vegety a koření. Řízky a marinádě obalíme, potom přikryjeme a odložíme do ledničky do druhého dne. Maso také můžeme marinovat déle. Pak vyjmeme z marinády, z obou stran osmažíme v rozehřáté pánvi potřené olejem do zlatočervena.
Podáváme s různými saláty.
 
<< Začátek < Předchozí 71 72 73 74 75 76 77 Další > Konec >>

Strana 74 z 77