Kotlety s liškami Tisk
( 3 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
4 vepřové kotlety asi 2 cm silné
1/2 lžičky pepře
2 lžíce oleje
250 g lišek
2 lžíce másla
1 lžíce sójové omáčky
1/8 l smetany
sůl
petrželka

Postup

Okraje masa nařízneme, aby se při pečení nekroutilo a naklepeme. Opepříme a potřeme olejem. Houby očistíme, omyjeme a necháme dobře okapat. Máslo rozpustíme na pánvi při střední teplotě a houby na něm asi 2 minuty restujeme. Osolíme je, opepříme, dáme do omáčníku (nebo do temomisky) a udržujeme v teple. Kotlety osolíme a na pánvi opečeme po obou stranách na rozpáleném tuku za častého obracení. Hotové kotlety přendáme na nahřáté talíře. Vypečenou šťávu smícháme se sójovou omáčkou a smetanou a krátce povaříme. Přidáme houby a nasekanou petrželku.
Příloha: krokety, bramborová kaše