Kotlík s vepřovým masem Tisk
( 4 - user rating )
Napsal uživatel Radka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:28

Suroviny

(pro 4 osoby)
500 g vepřové kýty
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
2 cibule
1 jablko
1 červená paprika
250 ml bílého vína
2 lžíce sekané petrželky
sůl, pepř
tymián

Postup

Maso nakrájíma na kostky o straně cca 3 cm. Sójovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem a necháme krátce odležet. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi ji opečeme dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání 2 minuty opékáme. Pak přilijeme víno a při mírné teplotě dusíme doměkka. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme ho jádřince a nakrájíme na kostičky. Papriku rozčtvrtíme, zbavíme jadérek, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, jen změknout). Nakonec podle chuti osolíme, dobře promícháme a posypeme nasekanou petrželkou.
Přílohy: dušená rýže

Poznámka: maso můžeme připravit v tlakovém hrnci

Ukazka

Kotlík s vepřovým masem