Vykládaná vepřová roláda PDF Tisk
( 1 - user rating )
Napsal uživatel Superkuchtík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

1 kg vepřového plecka bez kosti
200 g anglické slaniny
4 jemné párky
200 g tvrdého sýra
5 vajec
25 ml mléka
malá sklenička sterilovaných červených kapií
sklenička sterilovaných okurek
2 mrkve
sůl, pepř
tuk na vymazání alobalu
alobal

Postup

Vepřové maso umeleme, přidáme mléko, osolíme a vypracujeme tuhou hmotu. Polovinu naneseme na tukem vymazaný alobal. Kapie, okurky a slaninu nakrájíme na nudličky a polovinu naskládáme střídavě na masovou hmotu. Sýr nastrouháme a polovinu nasypeme v další vrstvě. Na sýr naneseme další vrstvu masa, pokryjeme kapiemi, okurkami a slaninou. Na tuto vrstvu naneseme druhou polovinu nastrouhaného sýra smíchanou vejci. Nakonec podélně naskládáme párky (v případě potřeby oloupané). Vše opatrně stočíme do rolády a několika vrstev alobalu. Pečeme asi 45 minut, občas podléváme.
Podáváme nakrájenou na plátky teplou nebo studenou.