Plněné kotlety Tisk
( 6 - user rating )
Napsal uživatel Captain Cook   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:30

Suroviny

750 g vepřových kotlet
75 g anglické slaniny
100 g vepřových jater
120 g cibule
150 g hub
60 g rostlinného tuku
50 ml vývaru
40 g hladké mouky
sůl, pepř

Postup

Kotlety nakrájíme na silnější plátky a do každého nožem vyřízneme kapsu. Osolíme je a opepříme. Na plátek anglické slaniny klademe plátek jater, plátek cibule, trochu podušených hub. Opepříme, svineme do ruličky a vložíme do otvoru v mase. Kapsu sepneme párátkem. Zbylou cibuli nakrájíme na kostičky, osmažíme, naskládáme na ni kotlety, podlijeme je vodou s výpekem z hub a dáme péci. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme, zalijeme vývarem a necháme provařit. Šťávu před podáváním přecedíme a přelijeme jí kotlety.