Kopřivová nádivka s křepelčími vajíčky Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:26

Suroviny

4 housky
kousek másla
150 ml mléka
4 vejce
10 – 12 křepelčích vajíček
200 g uzeného masa
kopřivy
pažitka
slanina
sůl, pepř
forma srnčí hřbet nebo velká chlebíčková forma

Postup

2 housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla. Další 2 housky nakrájíme a zalijeme je mlékem. V misce utřeme 4 žloutky, přidáme manočené housky, na kostičky nakrájené uzené maso, opečené kostičky housek, hrst spařených nasekaných kopřiv, trochu nasekané pažitky, sůl a pepř. Formu vyložíme tenkými plátky slaniny, naplníme polovinou směsi. Pokryjeme uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbylou směsí, vložíme do předehřáté formy a upečeme.
Poznámka: do nádivky můžeme přidat nakrájenou barevnou papriku.