Zapečený losos Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Katka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:22

Suroviny

600 g lososa
10 g čerstvé bazalky
10 g čerstvého tymiánu
20 g petrželky
300 g nastrouhané střídky z veky
1 vejce
sůl, pepř
máslo
1 citrón
2 polévkové lžíce bílého vína
Zelenina:
100 g brokolice
100 g čerstvého chřestu
100 g mrkve
100 g cukety
máslo
sůl

Postup

Lososa naporcujeme na 4 díly, osolíme a pokapeme citrónem. Na pánvi opečeme po obou stranách. Strouhanku z veky, bylinky, víno a vejce smícháme, osolíme, opepříme a směsí potřeme lososa. Dáme ho do trouby zapéci. Zeleninu uvaříme (nejlépe na páře, aby neztratila barvu) a podáváme jako přílohu, politou rozpuštěným máslem.