Treska se zeleninou Tisk
( 0 - user rating )
Napsal uživatel Jupík   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:31

Suroviny

600 g filé z tresky
800 ml rybího vývaru (může být z kostky)
12 menších mrkví
1 salátová okurka
1 lžíce másla
20 ml bílého vína
sůl
pepř
4 snítky kopru

Postup

Okurku oloupeme a podélně rozpůlíme. Zbavíme ji jader a nakrájíme jí na tenké plátky.
Mrkev očistíme, omyjeme, ale necháme jí asi 2 cm natě. V kastrole rozehřejeme máslo a podusíme na něm okurku. Filé omyjeme a osušíme a společně s mrkví v celku přidáme k podušené okurce. Necháme asi 7 minut bez pokličky vařit na mírném ohni.

Rybí vývar smícháme s bílým vínem, rybu se zeleninou jím podlijeme a dusíme 5 minut. Kopr propláchneme, vyklepeme z něj vodu a nasekáme najemno. Tresku se zeleninou upravíme na talíře, posypeme koprem. Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami.