Další recepty z masa


Vepřové ledvinky dušené PDF Tisk
Napsal uživatel Zuzka   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

600 g ledvinek
70 g sádla
1 středně velká cibule
kmín
1 lžička hladké mouky
sůl, pepř

Postup

Ledvinky rozkrojíme po délce a pečlivě odstraníme všechen bílý tuk. Pak je několikrát dobře vypereme a necháme aspoň půl hodiny namočené v mléce, aby ztratily pach moči. Pak je znovu opereme, nakrájíme na nudličky, které znovu opereme a osušíme. Na pánvi rozpálíme sádlo, zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky, opepříme, okmínujeme a osmažíme je. Podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme téměř doměkka. Pak necháme šťávu vysmahnout, zaprášíme moukou a podlijeme (případně rozkvedláme dohladka mouku ve vodě a zalijeme ledvinky). Ještě trochu povaříme.
Přílohy: rýže, brambory
 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 Další > Konec >>

Strana 33 z 36