Další recepty z masa


Telecí pečeně na víně PDF Tisk
Napsal uživatel Veronika   
Čtvrtek, 21 Srpen 2008 10:23

Suroviny

750 g telecího masa (kýta, hřebet nebo plec)
50 g libového uzeného masa
1 malá kyselá okurka
50 g slaniny
2 lžíce na nudličky nakrájené kořenové zeleniny
50 g másla
3 kuličky pepře
1 kulička nového koření
1/16 l bílého vína
1 lžička hladké mouky

Postup

Maso opláchneme, osušíme, osolíme. Polovinu slaniny, uzené maso a okurku nakrájíme na nudličky a prošpikujeme jimi maso. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, vyškvaříme na pekáči, přidáme máslo, zeleninu, oloupanou a nakrájenou cibuli a vše osmahneme. Pak přidáme maso, ze všech stran opečeme, podlijeme trochou vody a pečeme doměkka. Když je maso měkké, přendáme ho do tepla a výpek zaprášíme moukou nebo přidáme mouku smíchanou s kouskem másla, povaříme a nakonec přilijeme víno. Šťávu přecedíme.
Přílohy: opečené brambory, rýže, knedlíky
 
<< Začátek < Předchozí 31 32 33 34 35 36 Další > Konec >>

Strana 31 z 36